法拉城-陈法拉网站

搜索
图片视频链接失效报告专帖如非特殊注明,本站内容欢迎转载,但任何公开形式转载都请注明出处。请勿无视,详情点击。法拉城Logo下载(自拍、自录视频建议打上logo)

[访问] 2011-9-4最得意情侶Laughing跟法拉搵食 [复制链接]

法币

打假功臣

1 楼主
法拉微博

最得意情侶Laughing跟法拉搵食
太陽報2011-09-04

若說視帝后是電視城人氣寒暑表,套在Laughing謝天華和Madam Jo陳法拉身上也許用不着,二人未曾做帝后,如今互撐出戰;的確,Laughing加法拉做情侶檔視帝后錢途無限,有得諗!

攜「首」衝擊視帝后

記:天華覺得法拉嘅演技係咪有好大進步?

華:哈哈!法拉依家嘅演技係可以要我同佢敬禮,因為佢係我上司(劇中)嘛!有時佢真係做到不怒而威。

拉:我冇可能咁惡喎!其實我好溫柔o架!

記:咁法拉覺唔覺得有機會更上一層樓攞視后?

拉:講真,我都係第一次做呢類型嘅戲種,完全係一個摸索嘅階段,我同啲同事講,自己起碼成個月先Pick Up到做一個警察。呢個係一個階段,我覺得未能完全拿捏到個角色,未到好純熟。

華:唔係喎!你好有Madam Feel喎!哈哈哈!尤其係坐喺你辦公室入面。

拉:其實對呢個角色信心唔大,因為真係要花太多時間去揣摩。

華:我反而勁撐你!法拉中段開始慢慢有個氣勢出嚟,佢知道點令個角色立體,唔係第一步就不怒而威,而係慢慢滲出嚟,真係對佢另眼相看。

好Cute寸又Chok

記:咁法拉覺得天華今年係咪有機會首嘗視帝滋味?

拉:首嘗?係第一次咩?梗係支持佢啦!佢做視帝,我第一個撐!自從電影後,我同佢第一次喺電視劇合作,不過佢自從做Laughing呢個角色,呢個名已經係Part of佢嘅生活,喺佢嘅血液入面,唔係入唔入戲嘅問題,對佢嚟講係冇難度,駕輕就熟,佢創作到呢個角色性格,已經唔係刻意去演喇!太犀利喇!

華:係呀!依家啲人成日話Laughing又寸又可愛。

拉:係喎!佢寸得嚟又好有正義感。

華:不過寸同可愛係好難擺埋一齊,仲要佢Chok呢,真係唔易㗎!

拉:唓……你Chok就梗o架啦!

華:我一世人打過兩份工,第一份係做蠱惑仔,第二份就係做Laughing。

記:咁天華你寧願法拉係一個剛強嘅Madam,定係一個好溫柔嘅女仔?

華:當然Madam會比較有趣!小鳥依人會好局限,會規限到發揮,小鳥依人只要成日黐住個男朋友就得,但Madam同Laughing出嚟,大家會覺得好得意,究竟一對警察點樣去談戀愛呢?

拉:係,齋拍拖會好悶,我唔鍾意咁!

記:除咗拍警匪片,你哋想拍咩類型嘅戲?

華:一句講晒!當然係做螢幕情侶搵真銀啦!哈哈!好唔好呀Madam Jo,我跟你搵食。

拉:好呀好呀!不過係我跟你囉!

棄茶煲情定小明

記:《小明上廣州》點樣嚟?

華:Laughing同Madam Jo感情線幾特別,有別於一般劇集男女,最初佢哋係上司同下屬關係,Madam Jo本身有啲似《變節》入面嘅Karen(Laughing女友),為佢哋嘅感情埋下伏線。至於點解會唱呢隻歌,就由法拉去講。

拉:原本想唱《我是茶煲肥又矮》,但首歌太舊,想Update少少,就同監製講想要首得意又Cutie、依家街知巷聞嘅兒歌,諗到不如試吓唱《小明上廣州》啦!又OK喎!出嚟效果又好。

記:邊個提議?

華:係我哋兩個提議,一齊諗。我哋兩個睇劇本時,都對《我是茶煲肥又矮》冇乜感覺,首歌舊到阿媽都幾乎唔識唱,依家嘅小朋友更加未必聽過。

拉:我真係未聽過囉!哈哈!

華:我都未!

拉:唔好扮嘢喎!

華:當時大家個燈膽突然着咗:「不如就《小明上廣州》啦!」又諗呢隻歌最好拉埋小提琴,咁我哋真係走去學。

拉:真係,所以我哋真係搵個老師去學。

華:冇錯,因為拍嗰陣時係現場收音,要現場又拉又唱,唔係後期配音嘅。

拉小提琴有段古

拉:我哋兩個本身唔識,由點樣揸,指法係點都要從頭學起,其實真係好難。

華:學咗一個月,值得嘅!冇諗過隻歌出嚟會咁爆!

拉:冇錯,好多觀眾都會提起呢隻歌,佢哋會覺得好得意,擺喺呢個場口度。估唔到喺警匪片入面,會氹到觀眾開心。

華:因為我哋想喺入面畀觀眾小驚喜。

拉:唔想成套劇都咁Heavy,天華同Bosco(黃宗澤)條線已經好沉重,所有嘢掹得好緊,所以我同Laughing條線想有啲喜劇色彩,可以輕鬆啲!

後記:靚仔靚女

小朋友說話最真心,訪問當天,有個B女行過見到Laughing Gor,即大嗌:「Laughing哥哥好靚仔!」在旁的法拉問B女她是誰?B女說:「靚女Madam!」小朋友不會玩惡搞,也許天華和法拉人氣真的火紅呢!

天華撐法拉憑「Madam Jo」爭視后,法拉亦撐他再以「Laughing」一角出戰台慶頒獎禮。

收藏收藏0 顶0 踩0 转发到微博

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

2 沙发
法拉微博

楊怡法拉「后」台硬 杏兒變炮灰
太陽報2011-09-04

無綫紅人陳志雲無罪回歸,勢揭開另一場人事內鬥序幕,連帶「視帝后」亦大轉勢!樂易玲隨時失勢,身邊的謝天華、胡杏兒與鍾嘉欣等分分鐘齊齊被飛出局,補上的自然是「雲派愛將」如楊怡、黎耀祥及馬浚偉等!

無綫製作資源部總監樂易玲,向來被外間形容與陳志雲的關係是「勢成水火」。志雲去年三月捲入涉貪案,樂易玲上庭作供時不留情地指證五位花旦免費出席其簽書會,情況如同被他「賣豬仔」!「雲派愛將」亦因「阿頭」捲入官司而紛紛被冷待,相反樂易玲身邊的「樂派紅人」鍾嘉欣、胡杏兒、謝天華、徐子珊、林峯、鄭嘉穎及黃宗澤等齊齊抬頭,並在今年開創佳績,各人獲得不少演出機會,例如鍾嘉欣的《點解阿Sir係阿Sir》、謝天華及徐子珊的《潛行狙擊》、鄭嘉穎與胡杏兒的《怒火街頭》以及有兩部台慶重頭劇《回到三國》及《不速之約》在手的林峯,個個均有望衝擊「視帝、后」。

否認辭職傳聞

不過,志雲前日獲判無罪,隨時強勢回歸,有消息指樂易玲深感不妙,決定十一月離職,「樂派紅人」亦大有機會被飛出「視帝、后」名單,「雲派愛將」陳法拉、楊怡、馬浚偉及黎耀祥奪獎呼聲高唱入雲。據知,憑《潛行狙擊》叫好叫座的陳法拉原是「樂派紅人」,但自從新老闆陳國強入主後點名讚其演出後而起變化,皆因陳國強與志雲關係密切,陳法拉自然「歸邊」有大食大!

記者昨日致電樂易玲問及辭職傳聞,她即矢口否認:「有乜可能呀!唔會囉!我點會唔做?咁辛苦先等到咁完美嘅結局,大家乜嘢事都冇,士氣又重振,所以要更加畀心機做,希望以後唔會再有唔好嘅嘢傳出。」問到有指志雲甩難後,被無綫棄用的王喜即獲放生,樂易玲直言王喜與無綫關係不變,有合適的劇集一定找他參演。

祥仔望三連霸

「樂派紅人」人心惶惶,問到樂易玲失勢後成獲獎阻礙,杏兒說:「成日都有呢啲傳言,但我唔擔心,最緊要做好自己。」林峯亦表示不以為然:「獎項對我嚟講唔係最重要,最重要係得到觀眾認同。」被列「雲派」的陳法拉強調沒分黨派,私底下亦沒有與高層聯絡,至於會否覺得奪視后機會因而更大,她淡定地說:「離台慶都仲有幾個月,台慶劇都未出,呢啲言之尚早!攞獎唔係睇高層,係睇角色同收視。」

連奪兩屆視帝的黎耀祥再傳獲「秤先」,他只平靜地說:「其實我同志雲唔係咁熟!外間覺得我係『志雲派』係抬舉我啫!今年套《法證先鋒3》仲未出街,攞獎都係五五波!無綫近年好重視民意,如果可以三連霸締造歷史就梗係想,但鄭嘉穎同林峯都會係幾強嘅對手。」另一被視為「雲派愛將」的馬浚偉則表示,感激志雲履行不少承諾:「我對獎項一直係隨緣,當年傾續約係同樂小姐磨合得唔係咁好,最後係陳生同曾勵珍幫我,佢對我履行咗好多承諾,好似開咗《大廚出馬》畀我,實現咗我好多願望!我唔知係咪『志雲派』,淨係知我真正嘅恩師係曾勵珍,目標始終係拍劇。」

陳法拉否認私下聯絡志雲,屬獨立人士。(資料圖片)

林峯與黃宗澤面對樂易玲傳失勢,相信會非常閉翳!(資料圖片)

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

3 板凳
法拉微博

陳總強勢回歸 樂派借歪
東方日報2011-09-04

無綫電視廣播業務總經理陳志雲貪污案成功脫罪,明天起將強勢回歸TVB。曾出庭頂證志雲、前日睇新聞卻睇到眼濕濕的樂易玲被傳十一月離職,樂派愛將林峯、謝天華、鍾嘉欣本來奪視帝、視后呼聲高,現在形勢大逆轉,年尾頒獎禮的優勢將被守得「雲」開的雲派藝人黎耀祥、馬浚偉、陳法拉、楊怡所取代。

隨着志雲強勢回歸無綫後,嘗盡人情冷暖的他被指誓展開武士復仇,盛傳多時的陳志雲與樂易玲之間的派系鬥爭亦將戰火重燃。曾在庭上指有人「賣藝人豬仔」的樂易玲,昨日否認請辭以避志雲。她說:「有乜可能?唔會囉,咁辛苦至等到呢個完美結局,依家乜事都冇,士氣重振,點會唔做?希望唔好再有唔開心事出現。(有冇同志雲聯絡?)我發咗短訊畀佢,知佢星期一返工就冇再煩佢,留番返工至傾。(雲派王喜早前被叮?)無綫對王喜從來冇變過,無綫唔夠人用,係佢要拍內地劇時間夾唔到。只要劇啱,佢又想返,無綫隨時歡迎。」

胡杏兒:從冇分黨派

被指是樂易玲愛將的林峯,對於樂派失勢,隨時年尾頒獎禮有獎變冇獎。他說:「成日都咁傳,獎項對我唔係最重要,最緊要得觀眾認同。」憑《怒火街頭》一洗「冏」譽、將以《萬凰之王》出戰頒獎禮的胡杏兒表示:「從來冇分黨分派,我唔擔心獎項,最緊要做好自己。」

被指有望以雲派藝人身份而三連霸贏視帝的黎耀祥說:「我要澄清,其實係《巾幗梟雄》嗰期令我演出多咗,同陳生喺工作上溝通多咗,但講唔上熟,話我係雲派係抬舉咗我。況且《法證先鋒3》都未播,我對攞視帝信心五五波,視帝牽涉好多因素,要睇投票,講民意。當然我梗係想連續三年封帝,締造歷史。但我睇好林峯、鄭嘉穎。(都係失勢嘅樂派藝人喎!)又唔使分得咁清楚嘅。」

法拉被指是視后大熱,但她謙稱一切言之尚早。(資料圖片)

馬浚偉感激實現願望

被列雲派的陳法拉強調自己沒有分派,問到會否覺得奪視后機會因而大增?她說:「離台慶都仲有幾個月,台慶劇都未出,言之尚早。攞獎唔係睇高層,係睇角色同收視。」

馬浚偉坦言與樂小姐在工作上的磨合程度不高,他說:「我承認前年七月同樂小姐傾續約,磨合得唔好,真空咗成個月。後來得陳生同曾勵珍幫手,陳生仲承諾會開《大廚出馬》,陳生的確實現咗我好多願望。(有信心攞獎?)我唔知我係唔係雲派,但我對獎項好隨緣,我嘅恩師係珍姐。」

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

4 地板

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法币

灌水天才勋章 特殊贡献勛章 大法官 忠实粉丝

法拉微博
太阳要用代理的,直接图看不到。。。。

momoamos  我還以為搞定了。。。。。。。。。  发表于 2011-9-4 10:03:58

法学者

慕容

法币

打假功臣

法拉微博
首嘗?係第一次咩?梗係支持佢啦!佢做視帝

46認知不高

法币
Just The Way You Are

法币

打假功臣

法拉微博
小朋友不會說謊,46果然是靚女Madam!

法币
法拉微博
小朋友的話是真實的。
大家互撐,46知道還有進步空間

法币
法拉微博
小朋友真可爱
亚里士多德有柏拉图...
柏拉图有苏格拉底...
我有XXX...

法币
法拉微博
46我们撑硬的。。。Madam 支持你。。

法币
法拉微博
两人都有肯定对方啊~~46还有进步空间啊~~
乐不可极,乐极生悲;欲不可纵,纵欲成灾。

法币

回贴大使

法拉微博
法拉好可愛!!超愛啊!!!!!!!!!!!!!

法币

回贴大使

法拉微博
小朋友說話最真心

法币
法拉微博
吾心安处是歸途 发表于 2011-9-4 17:58
两人都有肯定对方啊~~46还有进步空间啊~~

相当有进步空间,都得了两次最佳女配角了!46加油!

法币

打假功臣 回贴大使