法拉城-陈法拉网站

搜索
图片视频链接失效报告专帖如非特殊注明,本站内容欢迎转载,但任何公开形式转载都请注明出处。请勿无视,详情点击。法拉城Logo下载(自拍、自录视频建议打上logo)

[新闻] 2011-8-10陳法拉預咗跌市趁低吸納 [复制链接]

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

1 楼主
法拉微博

陳法拉毋懼朱晨麗競爭
外形容貌八分似

明報2011-08-10

曾志偉前晚以監製身分,率領一眾演員陳法拉、薛凱琪、張可頤、高海寧、王祖藍、阮兆祥及李思捷,出席圓方舉行的邵氏電影《勁抽福祿壽》首映禮。當中陳法拉曬玉背、苟芸慧低胸裝,火併露前又露後的「咪神」高海寧。

陳法拉被指與港姐冠軍朱晨麗無論容貌、外形都相似,法拉大方稱有看港姐選舉,也估中三甲,又大讚朱晨麗在賽中表現佳,高興她贏得港姐寶座。如此相似,可會怕競爭大?

新戲扮大家姐爆粗摑祥仔

法拉自信地說﹕「歡迎!我不怕,公司拍劇、做節目都要新血,一定是好良性的競爭。」法拉外形斯文,不過今次破格扮演黑社會大家姐,戲中講粗口兼掌摑阮兆祥,她指拍攝過癮,盡量展示最粗魯的一面,不過導演嫌她不夠粗鄙,要多拍數次才收貨。

高海寧銀幕初吻獻李思捷

高海寧大口氣,笑言一身打扮未算性感,只是為尊重場合,才輕輕露一露。談到她戲中與李思捷的親嘴戲,惹宅男粉絲妒忌,高海寧反問﹕「是嗎?」她回憶第一次演情戲心情緊張,多得李思捷教路;談到銀幕初吻獻給李思捷的感覺?她說﹕「OK!」當初可有想過將銀幕初吻獻給那個靚仔演員?她笑說:「靚不靚仔見仁見智,我覺得思捷好靚仔,又有才華!」她又指拍親吻戲只是為工作,沒向李思捷女友王寶寶解釋。

■有片睇﹕ http://www.falachen.org/bbs/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=6477&pid=162990&fromuid=3

記者﹕鍾一虹

陳法拉穿上大露背晚裝出席首映,成功搶鏡。(攝影﹕黃梓烜、劉一立)

收藏收藏0 顶0 踩0 转发到微博

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

2 沙发
法拉微博

薛凱琪獲TVB重視
明報2011-08-10

薛凱琪之前有傳受到5大唱片歌手身分影響,不可亮相TVB宣傳該片,不過她這天以演員身分出席首映就受到重視,在大合照時,更安排她站在中間位置,TVB高層樂易玲在敬酒儀式上跟她傾談和影合照,到場採訪的TVB攝製隊亦有訪問她。

薛凱琪雖是5大唱片公司歌手,但在首映禮上獲TVB重視,與樂易玲、陳法拉合照。(攝影﹕黃梓烜、劉一立)

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

3 板凳
法拉微博

無線與「四大唱片」破冰 樂易玲主動攬薛凱琪
文匯報2011-08-10

■無線高層樂易玲 (圖中)主動攬「四大唱片」旗下歌手薛凱琪(圖右)腰合照。

香港文匯報訊 (記者 梁靜儀) 無線與邵氏合作的電影《勁抽福祿壽》前晚假圓方舉行首映禮,監製曾志偉與有份演出的王祖藍、阮兆祥、李思捷、陳法拉、張可頤、薛凱琪(Fiona)及高海寧(高Ling)等均有出席,穿上透視露背裝的法拉成功擊敗低胸高Ling。而本身是「四大唱片」旗下歌手兼女主角的Fiona,之前傳被無線禁止參與電影宣傳,但前晚以演員身份出席的Fiona,不只站在第一排當眼位置,更獲無線派員採訪,而高層樂易玲亦主動上前傾偈兼攬腰合照,令傳聞不攻自破。

前晚除了一眾有份演出的藝員出席外,志偉好友陳百祥(叻哥)、黃杏秀、導演鍾澍佳及無線高層樂易玲等亦有出席,席上更開香檳預祝有好票房。

法拉恭喜港姐朱晨麗

當晚陳法拉與高Ling均以性感打扮亮相,穿上透視裙的法拉,露出大玉背成功搶去高Ling鋒頭,反觀女主角Fiona的打扮卻有欠睇頭。四大唱片與版權紛紛拖拉至今仍未解決,旗下歌手不能亮相無線,屬四大歌手的Fiona被傳遭無線禁止參與電影宣傳,但前晚Fiona不單有出席首映禮,影大合照時更被志偉安排在第一排當眼位置,與無線「親生女」陳法拉平起平坐,無線高層樂易玲祝酒時亦主動上前跟她傾偈兼攬腰合照,同時更派員採訪Fiona,令傳聞不攻自破。

陳法拉對於出爐港姐朱晨麗被指樣子跟她相似,法拉表示也有看港姐競選,並恭喜對方得獎。問到可擔心有競爭?法拉說:「歡迎,(可怕比較?) 唔怕,公司需要好多新面孔,是良性競爭。」在《勁》片中,法拉飾演阮兆祥的前妻及黑社會大家姐,動輒就動手打祥仔,她笑言都幾過癮,演出時已盡量表現最粗魯一面,但導演仍然說不夠,拍了幾次才收貨。

李思捷奪銀幕初吻

高海寧前晚穿上低胸緊身裙,她笑言也不是很性感。她表示被李思捷奪去銀幕初吻,戲中二人有咀戲,是她首次拍接吻戲。她指也是拍攝當日才知道,但不是臨時才加插的,只是劇本出得遲,所以拍攝時很緊張,幸好思捷很好人教她演戲,能一拍就完成。高Ling表示也認識思捷的女友王寶寶(春卷),大家一齊工作時見過面,問到事前可要先知會春卷?高Ling謂只是工作,不需要。那她又可想過銀幕初吻給靚仔?高Ling笑道:「見仁見智啦,佢都OK靚仔,有才華。」

志偉為黃宗澤開戲

曾志偉再次為邵氏電影監製,他笑道:「我無嘢做嘛,(傳你做邵氏掌舵人?) 唔係,多D嘢撈下,幫手度下啫」。志偉還透露想開拍兩部由黃宗澤(Bosco) 擔正的電影,一部是江湖片,另一部則是與金剛演出的喜劇,像當年的《咖喱辣椒》那樣的電影。志偉指他看好Bosco,志偉坦言:「我覺Bosco得,(Bosco跟林峰哪個比較得?) 兩個都OK,因Bosco無乜電影,拍《72家租客》時已好想開一部戲畀佢。」。如此力捧Bosco,問到可擔心遭人眼紅?志偉指不是捧,只是認為適合Bosco做,而且Bosco已夠紅,是時候讓他入電影界。問到Bosco可有提議他找女友胡杏兒做女主角?志偉稱一定唔會,女主角仍在物色中。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

4 地板
法拉微博

志偉捧黃宗澤打孖開戲
大公報2011-8-10

圖:志偉(前排左起)、可頤、薛凱琪、「福祿壽」等預祝新片大賣

曾志偉、梁家樹、鍾澍佳一同執導的邵氏新作《勁抽福祿壽》前晚於圓方舉行首映禮,一眾演員包括阮兆祥、李思捷、王祖藍、張可頤、薛凱琪、陳法拉、謝天華、高海寧、林欣彤等均盛裝出席支持,而樂易玲、陳百祥及黃杏秀等也有前來捧場。

薛凱琪破格宣傳

薛凱琪早前被指因屬五大唱片關係,無線下令禁止對方出席任何宣傳活動,前晚她是首度現身為電影宣傳,不但無線有安排記者訪問薛凱琪,樂小姐還在祝酒後主動上前談天,惟要求兩人合照時,樂小姐就找來法拉,變成三人合照。此外,「福祿壽」為預祝票房大賣,即席簽下了列有三大規條的承諾狀,包括有「票房若能破千萬,叫我扮乜我都扮」、「一家大細笑餐飽,如果唔係我被人炒」及「發揚香港精神,人人為我,我為人人」,務求將搞笑本色傳遍全港每個角落。

志偉近日密密為邵氏擔任監製,談起有指他成為邵氏掌舵人,志偉即搞笑地說:「我?無線無嘢做嘛,咪搵啲嘢?撈囉,(但齣齣都係你拍喎!)今次有埋梁家樹,遲啲我哋會分開發展,佢會再拍Laughing Gor,我就幫黃宗澤開兩部戲,一部佢會做黑社會,另一部就同金剛合作,會有啲似舊片《咖喱辣椒》咁。」問到明年的賀歲片又是否他包辦?志偉表示仍未決定,但下月就會開始拍第一部片,他還盛讚黃宗澤好得。問到若跟林峰相比哪個較好?志偉說:「兩個都好,不過黃宗澤無咩戲囉。(唔怕人哋眼紅你捧佢?)又唔係捧,只係啱啫,佢都夠紅啦!」問到對方有否要求緋聞女友胡杏兒當女主角?志偉笑言一定不會,加上女主角仍在考慮當中。

高海寧首拍咀戲

穿低胸露背裙的高海寧表示,今次不算性感,只是希望能做到前後都有少許睇頭。提到她在戲中跟思捷有吻戲,令宅男相當妒忌,高海寧說:「係咩?不過呢次都係我第一次,幾緊張,到拍攝?日先知道,其實又唔係臨時加,只係劇本出得慢啲,思捷好好啊,知道我緊張特別同我傾偈又教我點自然啲,最後一take就成功。」思捷奪去了其熒幕初吻,問到可滿意?她表示不錯,因為思捷懂得做戲、專業而且好人,讓她學到不少;又問到可認識對方的女友春卷?她說:「做嘢都有見過佢,(咁呢次使唔使報定案?)又唔使,都係為電影先發生,工作需要。(會唔會想錫個靚仔啲?)呢啲嘢見仁見智,我覺得佢好靚仔啊,又有才華。」

另外,剛出爐的港姐被指像法拉,她表示恭喜對方,自己也有看比賽,三甲都是心水之選,而朱晨麗的表現不錯。問到可擔心往後有競爭?法拉自信地說:「我歡迎,唔怕會比較,公司都需要新面孔啦,呢啲係好事,良性競爭。」法拉於電影中飾演黑社會大家姐,又是祥仔的前妻,角色非常粗魯,輕易就對祥仔發脾氣又打又摑,問到她能粗魯嗎?法拉笑說:「我有盡量表現最粗魯?面,但導演都覺唔夠,所以都拍咗唔少次先成功。」

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

曾志偉開戲力捧黃宗澤
新報2011-08-10

電影《勁揪福祿壽》前晚舉行首映禮,除戲中一眾無無綫藝人盛裝出席外,身為監製的曾志偉及樂易玲亦齊齊亮相捧場。問到志偉幫邵氏一部接一部地密密拍,似乎大有掌舵之勢?他即笑指可能自己「無嘢撈」,才獲委派工作:「(你撈晒喎?)呢部其實係梁家樹樹,佢之後要搞Laughing Gor!」志偉更表示如果來年度得掂安排好,就會繼續拍邵氏賀歲片,但重要的是會開拍兩套電影與Bosco(黃宗澤)擔正:「(力捧噃?)唔係嘅,之前睇佢做《72家租客》都覺佢做得好,想開套戲俾佢!(唔怕人眼紅?)唔係捧,係啱佢做啫,佢都夠紅啦!」

另一邊廂,陳法拉對於出爐港姐冠軍朱晨麗被指樣子跟她相似,法拉表示都有收睇港姐競選,並恭喜對方得獎,而且得戚表示貼中三甲人選,但就指今屆港姐無驚喜:「佳麗表現好,但今年無驚喜,因為估中晒。」問到可擔心有競爭? 法拉說:「歡迎,(唔怕比較?) 唔怕,公司需要好多新面孔,係良性競爭。」

高海寧前晚穿上低胸緊身裙出席,她表示被李思捷奪去銀幕初吻,戲中二人有咀戲,這次她首次拍接吻戲。她指也是拍攝當日才知道,但不是臨時才加插的,只是劇本出得遲,所以拍攝時很緊張,幸好思捷很好人,教她演戲,一Take過完成。占士報道

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

志偉開兩新戲 Bosco連演主角 陳法拉無懼朱晨麗似樣較勁
星島日報2011-08-10

陳法拉和高海寧前晚在首映禮上鬥性感又鬥囂張,不過法拉的大露背明顯較高海寧略勝一籌。曾志偉雖否認成為邵氏電影掌舵人的傳聞,但就承認今年會為黃宗澤開兩部電影,但女主角不會是胡杏兒。文:林子棠 圖:譚志光

由曾志偉監製,陳法拉、高海寧、薛凱琪、張可頤,聯同王祖藍、阮兆祥和李思捷等合演的電影《勁抽福祿壽》前晚首映,眾演員盛裝出席;福祿壽三子齊以黑白西裝亮相,女星則性感登場,以法拉的大露背最搶鏡。

讚朱晨麗體形好

對於有指出爐港姐冠軍朱晨麗與法拉樣貌相近,法拉被問到可擔心成為競爭對手時顯得自信十足回應:「歡迎!我不怕被比較,公司亦需要很多新血和新面孔,是良性競爭。我都有看港姐決賽,三甲都是我心水佳麗,冠軍表現出色,可能是跳舞出身,體形很好,恭喜她奪魁。」談到片中的角色,法拉透露飾演黑社會大家姐,要掌摑前夫阮兆祥和講粗口。高海寧貫徹性感作風,但說到衣着性感,她語帶招積道:「未算!」而戲中向李思捷獻出銀幕初吻的她大讚對方好人,拍親吻戲前有指點,笑言思捷很靚仔和有才華,又承認沒有向對方的女友備案。

另外,盛傳曾志偉是邵氏電影掌舵人,由他執導和監製的電影從未間斷,他笑道:「不是甚麼掌舵人,一個人『撈唔晒』。」不過亦承認除了明年的賀歲片仍在斟洽中,今年還會為邵氏開拍兩片均由黃宗澤(Bosco)當男主角,但女主角一定不會是胡杏兒。

■陳法拉的長裙將美好身材展示。
[img][/img]
■性感的陳法拉替出席者拍照。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

法拉晒背冚高海寧峰頭
東方日報2011-08-10

「宅男女神」高海寧前晚穿吊帶裙出席電影首映,但相比在片中的造型,大幅收起性感,反而女主角之一的陳法拉,不擔心出爐港姐朱晨麗與她貌似,前晚大露粉背撐場,搶到不少收視。

陳法拉背後有睇頭,搶回不少收視。

高海寧、陳法拉、曾志偉及「福祿壽」王祖藍、阮兆祥、李思捷等,前晚出席電影《勁抽福祿壽》首映,女藝人中以高海寧、苟芸慧較性感,但法拉透視兼露出粉背,同樣散發性感,爭回收視。另一女主角薛凱琪亦有出席,還接受無綫採訪隊訪問。

初吻畀咗李思捷

事後高海寧被問到是全場最性感,她笑笑說:「唔算性感,只係前後露少少,唔算低胸。」事實她在電影中的「紫荊俠」造型更加性感,且還將螢幕初吻獻了給李思捷,高海寧說:「因為係第一次拍,有啲緊張,好在思捷同我傾偈熟絡咗,之後一take過拍完,(滿意初吻對手?)佢專業又好人,(會唔會嫌唔夠靚仔?)靚唔靚仔見仁見智,佢OK,有才華,我覺得佢好靚仔。」

張可頤(左起)、薛凱琪、陳法拉與高海寧各有美態。

志偉、李思捷、阮兆祥、王祖藍與眾女出席新片首映。

讚朱晨麗表現好

在戲中演強悍黑社會大家姐的法拉,雖然要爆粗動手,但卻被導演嫌她不夠粗魯。另談到出爐港姐朱晨麗被指似她,法拉說:「我有睇,恭喜佢呀,佢表現好,(驚唔驚有競爭?)歡迎!公司都需要好多新血,係良性競爭。」

而任監製的曾志偉表示來年主力替邵氏開電影,他會開兩部捧黃宗澤,認為對方是時候走入電影。此外,昨股市大瀉,高海寧表示本身只會將賺得的錢儲起來,不敢投資,故股災沒有受影響。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

方中信揸300萬蟹貨:死無可死
東方日報2011-08-10

恒指近日急挫跌穿2萬點,跌幅乃3年來新低,除了廣大市民成為蟹民外,不少圈中藝人也蝕到入肉,經歷過08年股災的方中信,昨日聞得再做大閘蟹時顯得無厘心機,透露手上300萬貨所剩無幾,預計隨時得番個桔,並高呼:「我冇眼睇!」

受美股拖累,港股上周五至昨日三個交易日共跌了2,554點,單是周五及周一兩天便蒸發1萬3千5百億港元,令不少愛投資股票的圈中人唉聲嘆氣,曾於08年股災蝕過百萬的方中信,今次亦難逃一劫,更不諱言已作最壞打算,預料300萬股票除時蝕到入肉,血本無歸!

趙彤蝕到爆炸

身在內地拍戲的他,昨日接受電話訪問時無厘心機,他謂:「真係冇眼睇,死無可死,剩番嘅都唔多,成300萬貨,重災區係中國銀行(3988),我$4.4買入,跌到得$3.1(昨日收市價為$2.98),搞到都唔想睇,當啲錢冇咗!但賣咗咪total loss?」他打趣表示正坐於影棚門口發呆,不知如何是好,已育有一女的他更謂:「惟有繼續努力搵奶粉錢囉!唔係點,(啲股票)都係畀晒個女啫!睇佢(大個女)好唔好彩啦!」

讀經濟學出身的袁彌明,則表示手上的期指也蝕了不少:「好在一直都有揸金同銀對沖,計番條數就將今年上半年贏落嘅輸番晒,冇咗60幾萬,咪等年尾再追番囉。(有咩策略?)我諗恒指會下望18,000,甚至再低啲,下次反彈會去到20,600就平倉同沽貨,18,000以下就分批吸納。」台灣妹趙彤對股災大感無奈,直言已蝕到爆炸,保守估計蝕了十多萬,她謂:「基金股我都唔敢去睇,因為呢啲當係長線投資,之前都有朋友同我講,要放就要一早放,但因自己冇投資經驗最後冇放,當係教訓囉!」

法拉趁低吸納

雖然有人蝕到入肉,甚至預料渣都冇得剩,不過亦有人趁低吸納,就如無綫姐仔陳法拉,昨晚坦言向來有投資股票,今次亦有損手,幸而數目不多,她謂:「都輸得起,其實都預咗會冧市,上星期四到依家,咪揸住啲貨先囉!冇影響到心情,尋日仲開始有趁低入市。」

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

陳法拉預咗跌市趁低吸納
太陽報2011-08-10

電影《勁抽福祿壽》前晚首映,王祖藍、阮兆祥、李思捷、曾志偉、謝天華及張可頤等拉隊出席,當中以分別低胸裝上陣及露腰背的高海寧和陳法拉最有睇頭。

昨日陳法拉出席活動時表示有買股票,幸只是有限錢:「我輸得起,其實冧市都預咗,咪揸住先囉。」醒目的她透露由前日開始已趁低吸納。對於出爐港姐冠軍朱晨麗被指似她,法拉大讚對方決賽表現佳,又指公司需要新血,歡迎良性競爭。

而近日頻頻賺外快的高海寧表示,沒有受冧市影響,因只將賺得的錢儲起,不敢投資。於首映禮上,談到螢幕初吻獻給李思捷,她讚對手專業:「佢OK,有才華,我覺得佢好靚仔。」

露腰又露背的陳法拉有幾吸引?睇吓祥仔及天華都忍不住「出手」就知。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

卓韻芝蝕到喊 法拉死撐輸得起
星島日報2011-08-10

恒指連跌數天,跌幅更往往逾千點,令全城陷入一片股災恐慌,雖然香港人已歷盡多次金融風暴,但股巿急瀉仍令人心惶惶。藝人中亦不乏投資者,他們難免擔心,其中蒙嘉慧和Hotcha的Crystal才剛入巿即告損手,陳法拉、薛家燕與卓韻芝亦不幸成為「大閘蟹」。

蒙嘉慧(YoYo)昨晚出席City'Super15周年紀念酒會,透露曾於70多元時買入滙豐股票,現跌了數元。問到是否在上次金融海嘯時蝕了數百萬?她謂:「當時我沒買股票,但近日賣了樓,才買了一些長揸的股票收息,我是跌市時才入貨的。(買樓賺了400萬?)OK啦!人生第一個投資便賺兩倍,因層樓有10年樓齡,要維修才把它賣出。」YoYo於8月3日36歲生日,表示收到男友鄭伊健送的鑽飾。

同場的周汶錡(Kathy)透露閒時不會買股票投資,但儲人民幣的習慣已達8年,她說:「我早聞跌市的預測,但我沒有買股票,不敢買,不想有風險,還是買樓安全些。我像個老婆婆,會把錢存起來。有傳樓市會受影響,所以買樓才是我的目標,但首期儲極也不會夠。」

Hotcha的Crystal本抱着中綫投資的態度,以5位數字金錢投資在中國的鐵路股上,可惜上月突然發生溫州火車事故,導致她所持有的內地鐵路股價格下滑,昨早看到股市暴跌逾千點更嚇了一跳。她心痛地說:「現在每股蒸發了3港元,等同損失了3成8的投資,我真的有點肉痛呢,但遇上大跌市都無辦法,真係無得怨!現在大家關心的是否應該趁低吸納,但我見過鬼也怕黑,現在入市我感到很危險,我會睇多一段日子才考慮再度入市,也可能轉為投資在其他東西上。」

卓韻芝透露於高峰期購下很多股票,至今仍蝕到入肉:「我在有傳會升到3萬點時買了股票,所以之前升了多少我也沒有止賺,現在跌至1萬8千點也沒分別,總之我也不敢去看。投資了很多,但不說多少了,以免被阿婆追問。(蝕到要跳樓?)不會,這個數目的投資並不影響我的生計,我還有很多積蓄,但不會趁低吸納,(投資男友好些?)我較喜歡投資事業。」

薛家燕面對大跌巿,寄語大家要睇定啲。她又建議趁低吸納「和黃」:「股巿大瀉對我有少少影響,我買的都是亞洲基金,有定期高息收的,所以我打算揸長綫,暫時不理。」她又謂香港人經歷過多次金融風暴,相信已學會審慎投資,情況不會太差。此外,她亦怕股巿拖累樓巿,故有兩層樓在手的她原本想放售,但現在考慮放租。

陳法拉昨日在無綫錄影節目時表示:「我唔係買好多股票,上星期已預了股巿會下跌,即使到現在要輸我都輸得起,有限錢,揸住先。」她強調不會因股巿跌影響心情。

孫耀威自從於沙士動盪時期投資期指損手後,已不會胡亂入市,並覺得股市大多被大鱷控制,勸大家審慎投資,今次見股市波動,都不會入市或趁低吸納。周柏豪表示股票跌對自已沒有影響,因跌市前已放了一部分,自己一直有玩,但只是「少少哋」,並不沉迷,可能趁低吸納買一些。

另外,陳慧琳向來沒投資股票,她希望經濟復甦,經濟好才有工做,更安定繁榮。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

拒認邵氏揸fit人 曾志偉話無綫冇工開
am730 2011年08月10日

曾志偉、陳百祥、陳法拉、王祖藍、阮兆祥、李思捷及高海寧等,前晚出席《勁抽福祿壽》首映禮,談到「邵氏電影」(「邵氏」)近期有東山再起之勢,而出品的電影,志偉大多都有份參與,所以被外間指他是現任「邵氏」的揸fit人,但他卻說因為在無綫沒有工作,才幫「邵氏」打工,更說將開戲給黃宗澤(Bosco)。

近年「邵氏」出品的電影,志偉差不多每部也有參與,故外界指他是「邵氏電影」的揸fit人,但志偉接受訪問時卻說:「揸咩fit人,我喺無綫冇嘢做,所以搵啲嘢撈吓,幫手度吓橋咋。」談到每部戲也有份主演,或參與幕後工作,他即推說《勁抽福祿壽》是梁家樹的作品,更指會與對方作雙線發展,志偉續說:「佢會開『Laughing哥』,我就開戲俾Bosco,幫『邵氏』開多啲戲,難得依家有公司肯拍香港題材,(明年賀歲片是否你監製?)依家仲度緊,度得掂就拍,Bosco部戲就下個月開,係一部江湖片,再有另一部同金剛演嘅喜劇,好似當年嘅《咖喱辣椒》,我覺得Bosco得,(林峯得定Bosco得些?)兩個都ok,(會否找胡杏兒做女主角?)一定唔會。」

高海寧覺得李思捷靚仔獻初吻

高海寧一身低胸性感打扮,而且還大露背,成為全場焦點,連陳法拉也給比下去,提到她在片中與李思捷有親吻戲,惹來不少宅男妒忌,高海寧則說:「係咩?今次係我第一次拍接吻戲,去到現場先知要拍,不過唔係臨時加,係劇本出得遲,我都好緊張,好彩一take過拍完。(對螢幕初吻滿意嗎?)好滿意,(你不想將初吻獻俾較靚仔演員嗎?)靚唔靚仔見仁見智,李思捷都ok,我覺得佢好靚仔。(你識唔識李思捷女友春卷?)識,(有否和春卷講聲?)做嘢啫,唔需要。」

與陳法拉談到應屆港姐冠軍朱晨麗樣貌像她,她卻說:「恭喜佢,三甲都係我心水。」問她怕唔怕有比較,陳法拉則指公司需要新面孔。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

開拍以香港為題材電影 曾志偉唔認邵氏掌舵人
成報2011-08-10

由曾志偉、梁家樹監製的邵氏電影《勁抽福祿壽》前晚舉行首映禮,自邵氏「東山再起」再拍電影,志偉大多都有份參與,不過他否認是邵氏電影掌舵人,他謂,難得邵氏肯拍以香港為題材的電影,所以稍後再會開拍兩部新片,並由無綫當紮小生黃宗澤(Bosco)擔演。

<採訪>曉妍<攝影>吳國明

曾志偉、陳百祥、黃杏秀、樂易玲、陳法拉、薛凱琪、王祖藍、阮兆祥、李思捷、張可頤、謝天華、高海寧、苟芸慧、林夏薇、丁羽、于楓、邵音音等前晚出席《勁抽福祿壽》首映。

高海寧獻初吻好緊張

邵氏每部電影差不多都有志偉的參與,故他被指是邵氏電影掌舵人,志偉笑言是因在無綫沒有工作而已,並說:「唔係掌舵人,我搵啲嘢撈吓,幫手度吓!(部部都有你份?)唔係,呢次係梁家樹,之後我哋會雙線發展,佢會開Laughing哥;我就開戲畀Bosco,幫邵氏開多啲,難得肯拍香港題材。(明年賀歲片都係你?)依家仲度緊,度得掂就拍,Bosco部戲下個月開,係一部江湖片,再有另一部同金剛演嘅喜劇,好似當年嘅《咖喱辣椒》,我覺得Bosco得。(林峯得定Bosco得?)兩個都OK。(你咁捧Bosco,怕唔怕有人眼紅佢?)唔係捧,係啱佢做,佢已經夠紅,係時候畀佢入電影。(搵胡杏兒做女主角?)一定唔會,但未有心水人選。」

陳法拉穿上露背裙示人,但她卻不敵高海寧露「事業線」兼露背,高海寧笑言,自己未算性感、未算低胸。提到高海寧在片中與李思捷有咀戲,惹來宅男妒忌,高海寧說:「係咩?係我第一次嘅吻戲,到現場先知要吻,唔係臨時加,係劇本出得遲,我知道都好緊張,好彩思捷教我、同我傾偈,拍出嚟都幾自然,一Take就拍到。(對熒幕初吻滿意?)好滿意。(你唔想將初吻獻畀個靚仔啲?)靚唔靚仔見仁見智,佢都OK,有才華嘛!我覺得佢好靚仔。(你識唔識思捷女友春卷?)識。(同春卷講聲?)做嘢啫!唔需要。」

至於法拉在戲中飾演黑社會大家姐兼阮兆祥前妻,她笑說:「有場戲我又打又摑祥仔,好粗魯㗎!拍得好過癮,不過導演嫌我唔夠粗魯。」談到應屆出爐港姐冠軍朱晨麗貌似法拉,法拉說:「恭喜佢,我有睇呀!三甲都係我心水。(多咗競爭?)歡迎!(怕唔怕有比較?)公司需要多啲新面孔,係良性競爭。」

《勁抽福祿壽》台前幕後舉杯,預祝有好成績。

陳法拉、薛凱琪盛裝出席,但始終不及性感的高海寧搶鏡。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

志偉誓捧黄宗澤
都市日報2011-08-10

由曾志偉、梁家樹監製的邵氏電影《勁抽福祿壽》前晚舉行首映禮,出席的包括曾志偉、陳百祥、黃杏秀、樂易玲、陳法拉、薛凱琪、王祖藍、阮兆祥、李思捷、謝天華等,可謂星光熠熠。

志偉幾乎參與邵氏每一部電影,因此被指是邵氏電影掌舵人,他笑言:「唔係掌舵人,我幫手度吓啫,唔係部部都有我份。」他亦透露將會與梁家樹雙線發展,一邊開電影畀Laughing哥,而志偉則開一套江湖片畀Bosco(黃宗澤) ,另外再有另一部同金剛演的喜劇。

對於他力捧Bosco上位,志偉承認:「我覺得Bosco得!」有指他這樣力捧Bosco,不怕惹人眼紅他嗎﹖志偉稱:「唔係捧,係啱佢做,佢已經夠紅,係時候畀佢入電影。」有提議他找胡杏兒做女主角?志偉說,一定不會。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

色誘福祿壽
高海寧、陳法拉背水一戰

蘋果日報2011-08-10

阮兆祥、王祖藍及李思捷主演的電影《勁抽福祿壽》前晚舉行首映禮,有份演出的「高登女神」高海寧(高 Ling)及陳法拉同以露背裝現身,實行誘惑福祿壽,高 Ling又透露,已在戲中獻出銀幕初吻給李思捷,相信會令不少高登仔傷心。

阮兆祥、王祖藍及李思捷主演的邵氏電影《勁抽福祿壽》前晚在圓方舉行首映,除有監製曾志偉及無綫高層樂易玲撐場,高海寧、陳法拉、薛凱琪、張可頤及謝天華等亦有出席。

「福祿壽」王祖藍、阮兆祥、李思捷與監製曾志偉等舉杯預祝票房報捷。

高海寧獻初吻

穿露背低胸裙的高海寧,前晚算是最性感,她說:「今日唔算性感,我揀衫時最 sharp呢件,前少少,後少少,有少少低胸。」高 Ling在戲中與李思捷有咀戲,問她會否怕宅男妒忌?她說:「係咩?首次拍接吻戲,去到現場睇劇本先知有。思捷好好人,有同我傾偈,熟啲效果好啲。」問高 Ling將銀幕初吻獻給思捷是否滿意?她說:「幾好,佢又專業又好人。」問想不想對手更靚仔?她尷尬說:「見仁見智,我覺得佢靚仔。」她又說不用向思捷女友備案,因只是工作。

今屆港姐冠軍朱晨麗被指貌似陳法拉,問法拉會否擔心朱晨麗與她競爭?她自信說:「歡迎吖,唔怕比較,公司需要新面孔,係良性競爭。」

志偉明益宗澤

法拉在《勁》片中演阮兆祥前妻,是黑幫大家姐,戲內要扮惡摑祥仔,問她是否演到粗魯?她說:「盡量啦,有時導演都話唔夠粗魯,個角色都要講少少粗口。」

在《勁》片演黑幫大家姐的陳法拉亦穿露背裝示人,實行色誘福祿壽。

曾志偉近日不停籌拍邵氏電影,有指他是邵氏電影掌舵人,志偉稱不是,只是幫手度橋,他說將開拍兩部戲給黃宗澤,一部是宗澤擔正,另一齣是宗澤與金剛合演,類似當年的《咖喱辣椒》。問志偉會否怕其他藝人眼紅宗澤?他說:「唔係話捧,只係啱佢拍。」並讚宗澤與林峯都不錯。

採訪:文國駿 攝影:黃文偉

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

法拉歡迎朱晨麗爭食
頭條日報2011年8月10日

陳法拉前晚出席新片首映禮,對於出爐港姐冠軍朱晨麗的樣貌被指和她相似,法拉就無懼被分薄演出機會,又明言歡迎競爭!

陳法拉、高海寧、張可頤、薛凱琪、曾志偉、王祖藍等,前晚出席新片《勁抽福祿壽》首映禮,眾女星以法拉的大露背裝最為搶鏡。

出爐港姐冠軍朱晨麗和法拉樣貌很接近,問她可擔心對方成為競爭對手?法拉充滿自信兼略帶囂張地說:「歡迎!我不怕比較,公司都需要很多新面孔,我覺得係良性競爭。我有看港姐決賽,冠軍表現出色,恭喜她。」法拉又透露,她在《勁》片飾演黑社會大家姐,更有掌摑阮兆祥和講粗口的戲份。而高海寧前晚的衣着亦很性感,她更扮招積地說這身打扮「未算」性感!

※法拉的大露背裝甚為搶鏡。

※朱晨麗。

※(左至右)張可頤、薛凱琪、陳法拉、高海寧出席首映禮。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博

馮仁昭四圍超:
蒙嘉慧一買滙豐即跌 陳靜蝕過十萬肉痛

蘋果日報2011-08-10

近日本港股巿受美股影響狂跌,原來百果園 E神陳靜( DaDa)都蝕咗 6位數字。 DaDa噚日呻話:「辛苦賺番嚟啲錢冇咗一截,好肉痛。好在今朝入咗隻澳博( 880),喺下晝升番啲嘅時候放咗,賺番少少。」

麥長青死過翻生

阮兆祥同麥長青今次唔使坐艇,皆因佢哋喺之前嘅金融風暴蝕到喊咁滯,祥仔仲冇咗一半身家,之後就唔敢再買股票。麥長青話:「我 07年時輸咗鑊甘,之後都唔敢掂。」

Boy'z噚日去新城宣傳,成員關智斌話半年前放晒啲股票:「投資咗啲人民幣同買樓,家內地買咗層畀父母度假,香港都買咗層投資。」

蒙嘉慧噚晚喺 ifc出席活動,佢話跌市前用 70幾蚊入咗滙豐( 005),到噚日為止係蝕咗,但佢諗住長揸,所以唔擔心。蒙嘉慧又否認早年話佢買股票蝕咗幾百萬嘅傳聞,佢仲話男友鄭伊健送咗鑽飾畀佢做生日禮物。同場嘅周汶錡就話冇買股票,但男友就買咗少少。另外,陳法拉噚日話買股票都有蝕錢:「輸嘅係有限錢,會揸住先,噚日都有趁低吸納。」

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法币
法拉微博
法拉系商学院高材生来的,这些记者非得看到大家股票都跌死才高兴啊,法拉输得起都非得写死撑,没品!!
<-sina_sign,1784439472,7->

法币

灌水天才勋章 回贴大使

法拉微博

法拉如果不玩option,future,==其他高风险的衍生产品

单买股票,没事,最多被套住而已

[fly]I'll always support Fala Chen[/fly]

法币
法拉微博
港姐和法拉像吗???