法拉城-陈法拉网站

搜索
图片视频链接失效报告专帖如非特殊注明,本站内容欢迎转载,但任何公开形式转载都请注明出处。请勿无视,详情点击。法拉城Logo下载(自拍、自录视频建议打上logo)

[杂志] [FACE周刊 第62期]《家好》小花 啞妹法拉惡女楊怡 鬥彈 [复制链接]

法币

忠实粉丝

1 楼主
法拉微博

TV Fans:《家好》小花 啞妹法拉惡女楊怡 鬥彈

惡女楊怡加啞妹法拉,你見過未?

呢個星期開播嘅《溏心風暴之家好月圓》一次過見晒佢新形象。上次《溏心》靠喊苦喊忽彈起嘅鍾嘉欣,今集《家好》繼續賣喊功;相反3點式索女陳法拉同新抱仔楊怡,今鋪有望彈起嘞。一個冇聲出指手劃腳做啞女、一個大聲夾惡做火爆妹,唔驚你班老戲骨。仲有後加新成員徐子珊做關菊英個反骨女都好搶吓,但小花珊要到22集先出現,比起法拉同楊怡頭五集已經發力攞分,蝕啲囉。

陳法拉同楊怡兩個小花嘅必睇喊戲同鬧交戲第一個禮拜已經會播,記住睇呀!

自卑乖咪

索女陳法拉上集《溏心》着3點式玩渡海泳嗰場,個個睇完都話正,今時今日上晒位嘅佢,唔使再靠三點式引人注意,反而嚟個180°大轉變,飾演啞妹甘詠慶。
        細個因為做扁桃腺手術整壞聲帶搞到啞咗嘅佢,要靠手語同人溝通,搞到性格鬼咁自卑,成日匿埋喺餅鋪唔敢見人,後尾得屋企人支持終於衝出餅鋪去做嘢,仲鍾意埋上司楊天經,但又被天經屋企人藐佢,差啲婚都結唔成。個角色咁柔弱內向,成日俾人話臭寸嘅法拉,應該可以攞番唔少同情分。

人人都可以哈哈聲咁笑,但係我笑係冇聲嘅!

必睇喊戲

今次大突破演啞女,場場戲都要記熟晒啲手語,陳法拉就落咗唔少工夫。平時將啲手語手勢入落iPod,方便佢隨時拎出嚟練,夠勤力喎。

第4集入面啞女阿慶見工都要帶埋阿哥(林峰飾演)幫佢翻譯,呢幕講阿慶「講」出自己嘅心聲,話自己笑同喊都冇聲,鬼死咁慘,好感動o架!

啞女阿慶同楊天經一對,但係網友就話楊天經騎呢,唔想睇佢。人地話晒都係寶珠姐個乖仔,畀吓面啦。

網友意見

又惡又喊

嗰邊有啞女法拉、呢邊楊怡都唔弱。佢飾演孫皓月係荷媽李司棋執返養女,成日被菊姐排斥,話佢係「攞女」(攞返嚟養嘅女,都係《家好》新term),所以成日同菊姐鬧大交,擦出唔少火花!但其實佢只係外表堅強、內柔弱,被菊姐話得多,覺得自己唔係甘家人,仲離家出走,好彩後尾被荷媽感動留番甘家。
        身世坎坷,感情方面亦唔見得好,佢鍾意咗掛名大佬陳豪但又唔敢表白,仲要被情敵徐子珊跣,除咗鬧人,仲有唔少喊戲畀楊怡發揮,呢啲位咪又攞晒分囉。

你夠唔夠膽唔認呀?你向燈火發誓吖!

必睇鬧戲

火爆女楊怡同菊姐鬼咁多鬧交戲,呢場仲鬧到扯晒頭髮咁激,睇唔出平時斯斯文文楊怡都幾狼喎。
        有咁又點吖?我唔講,我冇錯!

楊怡個角色一時要惡死鬧人、一時又要委屈喊晒,真係少演技都唔得,好在楊怡演技有番咁上下啫。

「攞女」楊怡成日都想有自己嘅屋企,但佢鍾意嘅陳豪又情陷徐子珊,又係一段痛苦嘅三角戀,唉!

大馬搶閘

《家好》熱潮湧到嚟,套劇未正式出街大馬Astro華麗台就整個先睹為快精華片段,網友仲將條片擺上YouTube分享。雖然只係得頭四集零碎精華片,但四位老戲骨瞓晒身演出,當中最搶嘅係菊姐同琴姐,網友睇完都話精采,仲話好期待之後更激嘅場面添!

網友意見

細契關菊英奸角雖然讓咗畀米雪做,但今次飾演嘅鍾笑莎仍然係咁乞人憎,成日搞風搞雨,得罪人多稱呼人少。

你個死女包,唔一巴二巴車到你口水鼻涕一齊流,我同你挽鞋!

新加入嘅李香琴飾演司棋姐嘅奶奶,以為司棋姐害死自己個細仔所以勁憎佢。琴姐鬧人時依然中氣十足,七情上面,果然係寶刀未老呀!

我就算爆血管,都要數臭呢個女人!
收藏收藏0 顶0 踩0 转发到微博

法硕士

hello,我系肥安~

法币
2 沙发
法拉微博
网友为什么说FALA不用只做奸角?
她经常做奸角吗?哪出?

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

3 板凳
法拉微博
原帖由 hoyuen41 于 2008-7-30 11:31 发表
网友为什么说FALA不用只做奸角?
她经常做奸角吗?哪出?

《师奶兵团》《舞动全城》《金石良缘》