法拉城-陈法拉网站

搜索
图片视频链接失效报告专帖如非特殊注明,本站内容欢迎转载,但任何公开形式转载都请注明出处。请勿无视,详情点击。法拉城Logo下载(自拍、自录视频建议打上logo)

[擦边] 2009-6-4祥仔鎖Laughing哥 火爆盤問 [复制链接]

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

1 楼主
法拉微博

祥仔鎖Laughing哥 火爆盤問
明報2009-06-04

謝天華憑Laughing哥成功爆紅,主演電影《LAUGHING GOR之变節》,請來影帝級人馬黃秋生、吳鎮宇,還有熱爆紅人「柴九」黎耀祥群星拱照,聲勢強勁。日前祥仔首天開工,他由「柴九」變身火爆警長,勞氣審問古惑仔Laughing哥,鬥戲連場!

祥仔在片中雖屬客串性質,但他人氣急升,與Laughing哥兩個紅人碰頭,成為關注焦點。祥仔今次回到現代,飾演正派,性格火爆、粗魯的警長,專門對付古惑仔Laughing哥、黃秋生、吳鎮宇等黑社會大佬,絕不手軟。日前他首天開工便與Laughing哥謝天華鬥戲,兩人身處設定為有組織罪案及三合會調查科第二隊的審問室內,Laughing哥一臉憔悴被鎖上手銬,坐在椅上被祥仔審問。拍攝前,祥仔與導演細心研究,務求達到最佳效果。

陳法拉演Laughing嫂

片中Laughing嫂已落實由陳法拉飾演,她擊敗應屆國際中華小姐冠軍苟芸慧。據樂易玲表示,兩個都又靚又索,最初她是推薦苟芸慧給導演,外形與角色配合,但廣東話始終差少少;法拉亦是適合人選,但有劇集在身,怕檔期難遷就。直至看過劇本後,覺得法拉可以勝任演出。
收藏收藏0 顶0 踩0 转发到微博

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

2 沙发
法拉微博

周美欣拍戲冇信心
蘋果日報2009-06-04

港姐出身的周美欣近日有機會參與拍攝電影《Laughing Gor之變節》,首次拍攝電影的周美欣表示十分緊張,她說:「因為都唔知自己識唔識演戲,不過黃秋生好好,佢好肯教我令我演得更好,開工之後仲緊張,因為個個都好認真,所以我都成日上網搵資料去充實自己,加上近排都學緊跳舞,因為戲中都會有幾場跳舞戲份,雖然我係新人,都希望盡力做到最好。」

想唱主題曲

除咗港姐身份之外,05年周美欣也參加過「新秀歌唱大賽─加拿大區」,她表示十分喜愛唱歌,更希望有機會為劇集或卡通片唱主題曲,她說:「其實入咗娛樂圈之後我都覺得乜嘢都要試,不過我家會想唱歌多少少,因為比較有信心,演戲就因為啱啱起步,未知演得好唔好所以信心冇咁大。」

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

3 板凳
法拉微博
看情况应该会安排法拉跟laughing跳舞。法拉演个跳舞的,laughing会跳舞就是跟法拉学的,因为学跳舞而认识l法拉,所以乐易玲看完剧本后觉得法拉合适

法币

灌水天才勋章 回贴大使

4 地板
法拉微博
laughing 哥 本身 就很能跳舞 hoho
[fly]I'll always support Fala Chen[/fly]

法币

灌水天才勋章 特殊贡献勛章 大法官 忠实粉丝

[壹周刊 第1004期] 謝 天 華 借 歪

法拉微博
【同 你 吟 一 吟】 謝 天 華 借 歪

對 住 黃 秋 生 同 吳 鎮 宇 , 謝 天 華 雖 名 為 男 主 角 , 但 個 勢 就 輸 晒 。

噏 咗 幾 個 月 嘅 Laughing 哥 電 影 版 , 終 於 打 得 成 鑼 , 一 眾 主 角 包 括 謝 天 華 、 黃 秋 生 、 吳 鎮 宇 , 上 星 期 三 ( 五 月 廿 七 日 ) 現 身 電 視 城 出 席 開 鏡 拜 神 儀 式 。
     套 戲 其 實 已 經 拍 緊 , 至 於 一 直 未 見 蒲 頭 嘅 Laughing 嫂 , 二 五 話 絕 對 唔 係 陳 法 拉 , 而 係 有 翻 版 林 熙 蕾 之 稱 嘅 華 姐 苟 芸 慧 。 《 Laughing 哥 之 變 節 》 擺 明 係 男 性 電 影 , 邊 個 做 女 主 角 都 係 多 餘 , 唯 一 無 可 取 代 嗰 個 係 响 戲 中 做 「 一 哥 」 嘅 黃 秋 生 。

導 演 邱 禮 濤 上 頭 炷 香 , 黃 秋 生 將 縮 埋 响 後 面 嘅 吳 鎮 宇 拉 出 前 面 。

網 民 支 持 , 送 咗 個 明 星 生 果 店 永 富 果 籃 俾 Laughing , 謝 天 華 超 級 識 做 , 一 手 掹 咗 盒 巨 峰 提 子 俾 高 層 樂 易 玲 。
       邵 氏 同 無 綫 左 唧 右 唧 , 望 影 帝 高 抬 貴 手 收 平 啲 , 但 黃 秋 生 根 本 就 唔 想 接 , 企 硬 百 二 萬 一 個 崩 都 唔 減 。
        靠 謝 天 華 call 客 入 場 睇 戲 ? 邵 氏 同 無 綫 自 己 都 唔 敢 奢 望 啦 , 唯 有 扮 矮 仔 , 瞇 埋 眼 百 二 萬 就 百 二 萬 ; 黃 秋 生 冇 得 推 , 仲 影 響 埋 本 來 睇 佢 做 頭 嘅 吳 鎮 宇 , 一 齊 回 巢 幫 手 。
撰 文 ︰ 八 珍
mailto:nextb@nextmedia.com
--------------------------------------------------------------------------------
End

法币

灌水天才勋章 特殊贡献勛章 大法官 忠实粉丝

法拉微博
看来这期是定稿的时候比较早,还说“二五話絕對唔係陳法拉”

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
这个没必要发,太擦边了,要发早发了,没意思,之前face也有过类似的擦边。我合并到新闻里去算了。

法币

忠实粉丝 回贴大使

法拉微博
fala ,I support you!期待....

头像被屏蔽

禁止发言

法币

灌水天才勋章 回贴大使 忠实粉丝 法学院模范夫妻

法拉微博
Laughing哥和法拉跳舞~~以前也跳过~~舞王舞后~~~
电影里Laughing哥和法拉学~~~会要装作不会去学~~

法官

Green

法币

打假功臣 法官 忠实粉丝 灌水天才勋章 回贴大使

法拉微博
周美欣拍戲冇信心
蘋果日報2009-06-04
        港姐出身的周美欣近日有機會參與拍攝電影《Laughing Gor之變節》,首次拍攝電影的周美欣表示十分緊張,她說:「因為都唔知自己識唔識演戲,不過黃秋生好好,佢好肯教我令我演得更 ...
falafan 发表于 4-6-2009 09:02 AM

想唱主題曲?
那我们法拉唱什么?
请排队。
Forever fans..

法币
法拉微博
:哈哈
:人員我很滿意
:接下來就等著看咯
:我可是很喜歡Laughing哥的呢

法官

小婧

法币

打假功臣 灌水天才勋章 回贴大使

法拉微博
不知道法拉什么时候进组拍戏哦…………