法拉城-陈法拉网站

搜索
图片视频链接失效报告专帖如非特殊注明,本站内容欢迎转载,但任何公开形式转载都请注明出处。请勿无视,详情点击。法拉城Logo下载(自拍、自录视频建议打上logo)
楼主: Kenwick

[灌水] 六月份灌水楼    关闭 [复制链接]

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
emory是女的?
紫色〞星空 发表于 2010-6-25 21:32

因為你剪了他的毛毛吧. 貓其實很在意自己的"髮型",我家貓女被我修剪尾巴的毛毛之後天天回頭望着自己的尾巴,很不高興的樣子呢!

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
一男一女啊绝育了吧
congeechen 发表于 2010-6-25 22:07

「尤其貓嘅生殖能力強,一定要帶佢哋去做絕育手術。」

http://www.falachen.org/bbs/viewthread.php?tid=4382

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
你女人入院了。。。。
vickylove 发表于 2010-6-26 21:23

入院了就不会有路人看到她女人了。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
入院了?有新闻?
紫色〞星空 发表于 2010-6-26 21:42

最爱你女人的快周刊,又上封面了。。。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
啊啊啊有地址么?
我要看啊啊真的入院了??为啥昨天还有人看到她阿
紫色〞星空 发表于 2010-6-26 21:48

所以我在你楼上就说了,入院了哪能还会有路人看到,杂志是提前写好的,路人比杂志还新。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
55555555555555555有新闻么?有图么??
你们说的我急了MD
紫色〞星空 发表于 2010-6-26 21:52

http://www.kuangaitvb.com/club/viewthread.php?tid=46638

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
我上不去-。-忘了ID!!
紫色〞星空 发表于 2010-6-26 21:59

fala

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
我不要活了我打不开狂爱
紫色〞星空 发表于 2010-6-26 22:03

封面故事
巨肚超標 黎姿緊急入院

自宣佈陀孖胎後,39歲的黎姿身材三級跳,在特級冬蟲草、花膠王等名貴補品催谷下,傳最新體重高達180磅,坐擁40吋巨肚,比有喜前足足超標80磅。

雖然下個月初先係預產期,但日前卻傳出黎姿提早入院的消息,連日來記者多次到由生仔聖手何永超醫生掛單的半山嘉諾撒醫院,發現位於2樓的產房如臨大敵,對於黎姿是否已入院,護士一律封口。

為儘快完成生3個的心願,去年初成為馬太後,黎姿火速豪擲30萬請來何永超醫生進行人工受孕,於去年10月榮升準媽咪行列,至本年3月好友蔡加敏踢爆黎姿唔止有喜,仲要係陀孖胎,更有傳言指係龍鳳B。

黎姿一擊即中,出名錫老婆的馬廷強當然開心,有指為獎勵太太,馬生送樓、送車、送遊艇,禮物合計過億,出手闊綽,不過講金之餘,最緊要都係講心。

「陀孖胎始終比陀一個麻煩啲,而且GiGi已經39歲,馬生梗緊張啦!自從有咗之後,馬生儘量減少工作同應酬,經常留喺屋企陪老婆。」知情人稱。

有老公全天候陪伴,難怪每次黎姿出巡例必笑容滿面,心情大靚。

百萬進補

由於孖胎關係,母體營養一分三,為怕BB唔夠營養,黎姿早晚兩餐都會食由特級冬蟲草、花膠王、頂級血燕炮製的補品,每服價值近萬元,一日兩劑,單係進補費已花逾百萬。

在名貴中藥催谷下,黎姿的體重從有喜前標準100磅,傳近日急升至180磅,巨肚足足有成40吋,雖知道張柏芝生Quintus時都係得140磅咋,多一個重40磅,可見黎姿身形名副其實係重量級。

40吋巨肚 在眾多補品催谷下,陀孖胎的黎姿體重直線上升,有成180磅、40吋巨肚。

小心謹慎 黎姿唔止着平底鞋,搭電梯時更捉實扶手,事事小心為上。

老公報到 買衫期間,忽然手機響起,只見黎姿不斷甜笑,相信是老公報到,可見兩公婆有幾恩愛。

買BB衫 早前記者發現黎姿同友人到中環買BB衫,不時展示四萬笑容,心情大靚。

體重超標且屬高齡產婦,為安全計理應少出街,但愛弟情切的黎姿,仍多次被發現到銅鑼灣黎嬰的皮膚護理中心巡視業務,代弟返工。雖然係大膽咗啲,但老公不僅冇詐型,更請來4名菲傭、2名看護傍實黎姿。

專人服侍 從傳出有喜開始,黎姿身邊已多咗人服侍,最近發展到4名菲傭、2名看護,真大陣仗。

代弟返工 雖然陀巨肚,但黎姿仍不時到診所巡視,又做生招牌賣廣告,盡力幫細佬睇住盤生意。

姊弟情深 有指黎姿於蘭心閣寓所添置逾千萬醫療器材,幫助黎嬰康復。

及至本週,本刊收到消息指,有人目擊相信是黎姿的孕婦在看護、菲傭陪同下,帶住幾袋物品現身半山舊山頂道嘉諾撒醫院,當日位於2樓的產房如臨大敵,護士紛紛出動,更有保安阻止閒雜人等上2樓。

神秘入院 久未露面的黎姿,近日有人發現其帶同物品到嘉諾撒醫院。圖為黎姿月前逛商場的情形。

據知,雖然之前曾傳出黎姿計劃到澳洲待產的消息,但由於始終唔放心細佬間診所,故最後決定留喺香港,「之前馬生有諗過去養和,貪嗰度設備先進啲,但GiGi睇開何醫生唔想轉,所以Book咗嘉諾撒間豪華套房半個月,就算BB早出世都冇問題。」知情人續稱。

巨肚詐糊 舊年本刊曾目擊黎姿巨肚出巡,雖然事後證實係食詐糊,但已隱見其巨肚風采。

初現肚仔 本年初,黎姿到黎嬰診所巡視業務時,本刊已發現佢肚仔微凸。

盡責人妻 成為馬太後,黎姿唔止放棄事業告別幕前,仲專心學做人妻,買餸玩煮飯仔。

火速造人 去年初結婚後,黎姿同馬生不時孖住四圍遊,更火速展開造人大計,成功有喜。

05年重新裝修後,嘉諾撒只有一間豪華套房,且幾乎全年爆滿,以每晚房租5千蚊,住半個月計,再加醫生費、雜費,埋單最少20萬。

護士緊張

為查證黎姿入院真偽,連日來記者多次到醫院視察,發現2樓產房比其他樓層戒備森嚴,在豪華套房更加裝密碼鎖,又有保安定期巡視,「之前豪華套房都冇密碼鎖嘅,大約係呢一個月先加裝,我哋都唔知發生咩事,可能係有重要人物住着。」醫院職員透露。

新密碼鎖 在豪華病房加裝密碼銷,保證唔使俾閒人騷擾,保安嚴密。

而記者曾追訪多名產科護士,詢問黎姿入院消息,但佢哋一聽到黎姿,有人好驚青掉頭走,有人話唔清楚,冇一個肯回應。至於黎姿的蘭心閣寓所,記者在樓下等足一星期,完全見唔到黎姿或馬生的蹤影。

其實孖胎早產的機會率較一般BB高,今次黎姿比預產期提前近兩星期入院,相信是為了穩陣計,即使BB搶閘出世也可應付裕餘。不過佢到底係留院待產,抑或只係到醫院檢查,短暫停留後再回家等待,當然要由醫生決定。

生夠5個

雖然仲未做媽咪,但黎姿已急不及待部署再生大計,最新目標係生夠5個,「GiGi同馬生都好鍾意小朋友,醫生話GiGi身體好健康,生到45歲都冇問題,GiGi諗住生完呢胎調理好身子,就會再接受人工受孕,想再生多3個,等屋企熱鬧啲。」知情人透露

從一線花旦到即將成為幸福媽咪,不論事業、家庭同樣成就斐然,黎姿係巨星本身無庸置疑,相信BB自有父母優質遺傳,至於靚唔靚得過Quintus?咁就要拭目以待喇!

母愛氾濫 從最初講起碼生3個,到依家目標係5個,論母愛,黎姿不讓柏芝專美。

屋企冇影 記者於黎姿的蘭心閣寓所等咗成個禮拜,但一直未見伊人影蹤。

生仔套餐

從陳慧琳、郭可盈到黎姿,一眾巨星媽咪都選擇喺嘉諾撒醫院生仔,就知嘉諾撒有幾勁!雖然貴為星級醫院,但佢哋收費較養和、仁安平一大截,最平的自然分娩套餐只係13,100,仲有多種套餐選擇,豐儉由人,但生孖胎就要收30%附加費,而自05年翻新後,醫院加入唔少現代化設施,房間唔止可以上網,仲可透過Web Cam睇到BB房的情況,方便媽咪24小時目及實BB。

人頭湧湧 貴為本港著名產科醫院,每到探病時間,嘉諾撒例必擠滿人群。

隨時早產

孖胎孕婦原來比一般孕婦所承擔的風險較大,皆因肚中同時懷咗兩B,有可能產生的併發症也順應乘二,而家庭醫生關嘉美於早前更於一酒店午膳時碰到黎姿及其家人,關醫生說:「其實好多陀孖胎嘅孕婦問題都比較多,嗰日見到黎姿好精神,個肚陀得好靚,不過又係嘅,有咁多人服侍,養尊處優,乜都會好啲喇。」

據關醫生指,一般孕婦均在40週便是預產期,即能進行分娩,但如懷有孖胎,分娩時間便需要提前進行,關醫生說:「陀孖胎個肚會好大,其實36週已經足月,所以一般?講,陀孖胎好少會自然分娩,通常都係擇好日子剖腹生產,因為唔想兩個BB喺肚入面太耐,恐妨會有咩問題。」

2012再有喜

風水學家程仲蕎師傅

黎姿孖B快將出世,到底黎BB會否像Lucas成為超級明星B?本刊請來風水學家程仲蕎師傅幫手算一算:「黎姿八字子女星屬金,為食傷格,代表將來生嘅仔女好有演藝天份同聰明,但因為八字中係行財運,所以從商先啱佢哋。」仔女有福,黎姿亦不遑多讓,程師傅續稱:「黎姿本身條命好生養,而且依家仲行緊大運,大利生BB,最快可以2012年再有喜!去到43歲,佢就開始行舒服得財運,唔使工作一樣衣食無憂。」

孖胎有福

有喜經已係莫大福份,講到陀孖胎更可謂福中之福,睇返娛樂圈,雖然媽咪級藝人唔少,但講到曾經生孖胎嘅,十隻手指數得晒,足見黎姿有幾勁!

周蕙蕙

貴為其士集團太子女,估唔到周蕙蕙唔止做生意叻,生仔一樣勁,同吳家樂結婚後即時有喜,去到08年生第2胎時,仲要係孖仔,上演一幕兩年抱三,技驚四座。

李婉華

貴為90年代TVB一線花旦,李婉華嫁人後舉家移民加拿大,佢就喺當地電台做主持,去到09年傳出生孖仔喜訊,大孖重5.8磅,細孖重4.13磅,由於堅持餵人奶,華姐坐月坐足5個月。

李美鳳

98年宣告陀龍鳳胎的李美鳳,產前體重高達180磅,胎兒重到壓住母體,搞到產前兩個月經已要入院安胎,仲要每晚吸氧氣、打安胎針兼吊藥水。

翁為德

從港姐到成為紅遍天橋界的名模,翁為德忽然選擇急流勇退,返美國淡出幕前,至04年於當地誕下孖仔,產後佢自爆因體重超標,腰圍達50吋,搞到患上產後抑鬱。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
到头来一直是傻嚏再说 我可没说过
挚爱 发表于 2010-6-28 18:13

还有一个打赌你也输了,输了自爆,你自找的。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
打赌?好奇你们赌什么的。。
vickylove 发表于 2010-6-28 18:25

打赌马仔跟法拉一起上今日VIP,马仔已经跟岳华上了。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
回复  挚爱

快说= =
congeechen 发表于 2010-6-28 19:17

他就是在等你

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
看TVB的绑架都比那个好看

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
好久没爬楼了。。。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
我有没有看错?????

今年香港先生的宣传片有法拉~!

呢,骑马那个~!!!!!!!

谁看到到~!!!
阿T,

我看得很清楚,

今年香港香港先生广告那个是法拉.
Kenwick 发表于 2010-6-20 13:19

是不是这个广告http://mrhk.tvb.com/2010/ 我看不到

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
疯挚姐姐也是美女,两姐弟家族遗传基因不错。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
啊!!我要看我要看!
阿嚏有保存吗?
vickylove 发表于 2010-6-29 20:02

邪恶的疯挚,一分钟后删是后来补充的

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
爆你个头没人看到,你这也叫爆啊
cusa2005 发表于 2010-6-29 21:41

我看到了。。。

法院长

阿T

法币

忠实粉丝

法拉微博
像你那样的自曝。。我OK啊  反正挑大家都不在就可以拉
congeechen 发表于 2010-6-29 22:02

疯挚保留了一分钟,所以要冒一分钟的风险。。。