法拉城-陈法拉网站

标题: [Face 第64期]荷媽爭贏餅鋪 《家好》最堅結局 [打印本页]

作者: falafan    时间: 2008-8-12 16:00:54     标题: [Face 第64期]荷媽爭贏餅鋪 《家好》最堅結局

真面目:荷媽爭贏餅鋪《家好》最堅結局(節選)

大團圓結局

結局篇中5對情侶對唱一幕擺明係happy ending,而且當中仲會有一句超啜核金句爆出,必睇!
        莎姨未知自己先係女前,想盡辦法踢爆荷媽唔係親生,仲同管家仔等人搶公公同荷媽嘅驗身報告。

14集
        阿慶(陳法拉)本來同家樂(楊天經)拍拖,點知樂媽(韓瑪莉)覺得阿慶係啞妹襯唔起家樂,迫兩人分手。Jo飽為氹番失戀的阿慶,特登扮林子祥邊做手語邊唱〈分分鐘需要你〉,勁感動!

阿月:「冇啦!冇啦!我已經改咗名做揸勤(PR公司名稱)喇。」

管家仔:「咁你哋夠話我係攞婆,專門攞威、攞彩、攞着數、攞人嚟hurt囉!」
        阿卡:「我啲女呢?去晒邊度呀?揸沽!管家仔!」

阿中:「莎姨話我係攞女吖嘛,我咪着成咁囉!」

台上各人反串演出,引得荷媽同莎姨笑爆嘴!

嫲嫲點死?

一向有心臟病嘅嫲嫲突然在樓梯暈低,臨死前想見班孫仔最後一面,卻俾奸紅阻止,最後心臟衰竭而死,後來家美踢爆原來嫲嫲係俾殷紅害死……

14集勁多戲
        阿慶同阿樂拍拖3個月唔夠,阿慶就因為對方怕二人關係俾母親知道而提出分手。

法拉為拍阿慶角色,早一個月前已密密練手語,不過週一(11日)法拉向記者再做手語時表示:「好多手語都唔記得晒嘞!」

採訪、撰文:娛樂組
        攝影:黃國立
作者: falafan    时间: 2008-8-12 16:02:50

这个是法拉反串的吧,哈哈,典型的偶像剧look帅哥啊
作者: cusa2005    时间: 2008-8-12 18:15:57

你才看出来是法拉啊,绝对帅气
作者: cusa2005    时间: 2008-8-12 18:17:31

:yc15 还有你这个是节选的部分不是全部吧,我说怎么会不一样的
作者: falafan    时间: 2008-8-12 18:19:45

原帖由 cusa2005 于 2008-8-12 18:17 发表
:yc15 还有你这个是节选的部分不是全部吧,我说怎么会不一样的

是节选,忘记注明了,只贴了跟法拉相关的,外加那几个反串的
作者: falafan    时间: 2008-8-12 18:20:29

原帖由 cusa2005 于 2008-8-12 18:15 发表
你才看出来是法拉啊,绝对帅气

就是太帅了偶才有点不敢相信
作者: YO少海名琦    时间: 2008-8-12 20:20:00

我还没认出来 我开始还只看出来那个庆 是夏雨··
作者: 紫色〞星空    时间: 2008-8-13 00:10:33

真的好帅阿!!!太帅了!!哈哈
法拉,我们也分分鐘需要你啊!!
作者: 灵心小雪    时间: 2008-9-12 16:57:50

这个不说还真有点认不出是法拉呢~~

欢迎光临 法拉城-陈法拉网站 (http://www.falachen.org/bbs/) Powered by Discuz! X2